Bermuda pompájának felfedezése

Bermuda festői szigetcsoportja, az Atlanti-óceán északi részének gyöngyszeme, a brit gyarmati történelem és a szubtrópusi természet nyugodt szépségének fúziója. Dél-Karolinától keletre található, ez a szigetcsoport területe 54 négyzetkilométer, amelyek mindegyike szárazföld, mivel szigetjellege miatt nincsenek belvízi víztestek vagy szomszédos országok. A több mint 103 kilométer hosszú partvonallal Bermudát az Atlanti-óceán azúrkék ölelése borítja, lélegzetelállító kilátást és hívogató klímát kínálva a látogatók és a lakosok számára egyaránt.

Földrajz és éghajlat

Bermuda büszkélkedhet egy alacsony dombokkal díszített tájjal, amelyet termékeny mélyedések választanak el egymástól, és olyan terepet hoznak létre, amely ugyanolyan változatos, mint gyönyörű. A szigetek legmagasabb pontja a Town Hill, amely eléri a 79 méteres magasságot, csodálatos kilátást nyújtva a környező tengeri kiterjedésre. A szigetek szubtrópusi éghajlata egész évben enyhe, párás időjárást biztosít, bár a lakosok gyakran felkészülnek a téli hónapokban gyakori szélviharokra és erős szelekre, ami bizonyítja Bermuda környezetének dinamikus természetét.

Természeti erőforrások és földhasználat

A mészkőképződmények és a turizmusnak kedvező éghajlat Bermuda elsődleges természeti erőforrásai közé tartoznak. Ez elősegítette a virágzó idegenforgalmi ágazatot, amelyet mind a természeti szépség, mind a meleg, barátságos éghajlat vonz. A földterület mintegy 14, 80% -át mezőgazdaságnak szentelik, lehetővé téve a banán, zöldség, citrusfélék és virágok termesztését a tejtermékek és a méztermelés mellett. A földterület 20% -át erdők borítják, hozzájárulva a buja, zöld megjelenéshez, amely elbűvöli a látogatókat és támogatja a helyi biológiai sokféleséget.

Demográfia és kultúra

2020 júliusában Bermuda becsült népessége 71 750 fő volt, eloszlása viszonylag egyenletes a szigetek között. A bermudaiak, ahogy a lakosok ismertek, túlnyomórészt angolul beszélnek, tükrözve a szigetek brit tengerentúli terület státuszát. Figyelemre méltó, hogy a városi lakosság a teljes népesség 100% -át teszi ki, hangsúlyozva a modern életmódot, amely még mindig harmonizál a szigetek természeti tulajdonságaival. Hamilton, a főváros, nemcsak adminisztratív szív, hanem élénk központ is, amely kultúráján, konyháján és kereskedelmén keresztül bemutatja a bermudai szellemet.

Városi élet és gazdaság

Hamilton, akinek 2018-ban körülbelül 10 000 lakosa volt, több, mint a politikai tőke; ez a szigetek mentőöve. Bermuda gazdasága robusztus, olyan pillérek támogatják, mint a nemzetközi üzlet, a turizmus és a könnyű gyártás. Bermuda gazdasági tájképének figyelemre méltó aspektusa, hogy a gyógyszerek reexportjára támaszkodik, a ruházat, üzemanyag, gépek, építőanyagok, vegyi anyagok, élelmiszerek és élő állatok behozatala mellett, főként az Egyesült Államokból, Dél-Koreából és Kanadából.

Bermudán az egy főre jutó GDP-t 2016-ban 99 400 dollárra becsülték, ami a világon a legmagasabb, ami bizonyítja a szigetek virágzó gazdaságát. A villamosítás eléri a lakosság 100% -át, jelezve egy jól fejlett infrastruktúrát, amely támogatja mind a lakossági életet, mind a virágzó turisztikai szektort. Bermuda fő exportpartnerei közé tartozik Jamaica, Luxemburg és az Egyesült Államok, amelyek változatos és globális elérhetőséget mutatnak a kereskedelmi kapcsolatok tekintetében.

Következtetés

Bermuda, a természeti szépség, a történelmi báj és a modern vitalitás varázslatos keverékével, továbbra is egyedülálló úti cél és lakóhely az Atlanti-óceán északi részén. A szigetek pihenést kínálnak a szárazföldi élet nyüzsgése ellen, meghívva mindenkit, aki idelátogat, hogy fogadja el partjainak nyugalmát és népének melegét. Olyan helyként, ahol a gazdaság a természet és a hagyományok mellett virágzik, Bermuda az egyensúly bizonyítéka – szentély mind a test, mind a lélek számára a mai gyors tempójú világban.

Országadatok

Országkód BD
Régió North America
Felület 54 négyzetkilométer
Földfelület 54 négyzetkilométer
Vízfelszín 0 négyzetkilométer
Mezőgazdasági felület 14.80%
Erdőfelszín 20.00%
Legalacsonyabb magassági pont n/a
Legmagasabb magassági pont Town Hill 79 m
GDP/fő $99,400 (2016 est.)