Németország felfedezése: egy közép-európai erőmű

Földrajzi lényeg

A Közép-Európa szívében fekvő Németország stratégiai elhelyezkedéssel büszkélkedhet a Balti-tengerrel és az Északi-tengerrel határos, Hollandia és Lengyelország között, valamint Dánia déli részén. Területe 357 022 négyzetkilométer, többnyire szárazföldből (348 672 négyzetkilométer), 8 350 négyzetkilométeres víztestekkel. A nemzet megosztja szárazföldi határait, összesen 3,714 km-t, kilenc országgal, köztük Ausztriával, Belgiummal, Csehországgal, Dániával, Franciaországgal, Luxemburggal, Hollandiával, Lengyelországgal és Svájccal. Németország kiterjedt partvonallal is rendelkezik, amely 2,389 km-t tesz ki, javítva tengeri kölcsönhatásait.

Éghajlat és topográfia

Németország éghajlata túlnyomórészt mérsékelt és tengeri, hűvös, felhős, nedves tél és nyár jellemzi, időnként meleg hegyi (foehn) szél érezteti jelenlétét. Az ország terepe északon alföldek, középen hegyvidékek és délen a fenséges bajor Alpok kárpitja. Nevezetesen, a magasság Neuendorf bei Wilstertől -3,5 m-en húzódik, ami a legalacsonyabb pontot jelöli, a Zugspitze csúcsig, amely 2,963 m-en szárnyal, a legmagasabb magassági pont.

Természeti gazdagság és mezőgazdasági területek

A nemzet gazdag természeti erőforrásokkal rendelkezik, beleértve a szenet, a lignitet, a földgázt, a vasércet, a rézet, a nikkelt, az uránt, a káliumot, a sót, az építőanyagokat, valamint a termékeny fát és szántóföldet. A mezőgazdaság jelentős ágazat, a földterület 48, 00% -át mezőgazdasági tevékenységre fordítják, míg az erdők az ország 31, 80% -át borítják. 2012-től az öntözött terület összesen mintegy 6 500 négyzetkilométert tett ki, különféle növényeket és terményeket támogatva.

Populációdinamika

A becslések szerint 2020 júliusában több mint 80 millió lakossal Németország Európa legnépesebb országa. A népesség eloszlása meglehetősen egyenletes az egész országban, Észak-Rajna-Vesztfália nyugati részének városi központjai sűrűbb népességet vonzanak. A lakosság mintegy 77, 50% -a városi területeken lakik, beleértve a nagyobb városokat, mint Berlin, Hamburg, München és Köln.

Kulturális és gazdasági szövet

A német a hivatalos nyelv, amely tükrözi a büszkén németként ismert emberek nemzetiségét. Az országot a történelem során a művészethez, a zenéhez, az irodalomhoz és a filozófiai gondolkodáshoz való hozzájárulásáért ünneplik.

Ipar és mezőgazdaság

Németország gazdasági tájképét az jellemzi, hogy számos ágazatban a világ egyik legnagyobb és technológiailag legfejlettebb termelője. Ezek közé tartozik a vas, acél, szén, cement, vegyszerek, gépek, járművek, szerszámgépek, elektronika, autók, élelmiszerek és italok, hajógyártás és textil. A mezőgazdasági ágazat burgonya, búza, árpa, cukorrépa, gyümölcs, káposzta termesztéséből virágzik; Tejtermékek; valamint szarvasmarha-, sertés-, baromfitenyésztés.

Kereskedelmi kapcsolatok és gazdaság

A globális gazdasági fronton Németország robusztus kereskedelmi kapcsolatokkal büszkélkedhet, olyan kulcsfontosságú exportpartnerekkel, mint az Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Hollandia, Egyesült Királyság, Olaszország, Ausztria, Lengyelország és Svájc. Fő exportcikkei közé tartoznak a gépjárművek, gépek, vegyi anyagok, számítógépes és elektronikus termékek, elektromos berendezések, gyógyszerek, fémek, szállítóeszközök, élelmiszerek, textíliák, gumi és műanyag termékek. Az importpartnerek közé tartozik Hollandia, Kína, Franciaország, Belgium, Olaszország, Lengyelország, Csehország, az Egyesült Államok, Ausztria és Svájc, a gépekre, adatfeldolgozó berendezésekre, járművekre, vegyi anyagokra, olajra és gázra, fémekre, elektromos berendezésekre, gyógyszerekre, élelmiszerekre és mezőgazdasági termékekre összpontosítva. A villamosítási arány 2016-tól 100%, ami alátámasztja az ország átfogó infrastruktúra-fejlesztését. A 2017-es 50 800 dolláros egy főre jutó GDP-vel Németország hangsúlyozza gazdasági erejét és életminőségét.

Következtetés

Németország közép-európai elhelyezkedésével, változatos tájaival, robusztus gazdaságával és gazdag kulturális örökségével továbbra is kulcsszerepet játszik a globális színtéren. Dinamikus városaitól és békés vidékétől innovatív iparágaiig és fenntartható gyakorlataiig Németország a fejlődés és a jólét modelljét kínálja, amely mélyen gyökerezik történelmében, mégis mindig a jövő felé tekint.

Országadatok

Országkód GM
Régió Europe
Felület 357022 négyzetkilométer
Földfelület 348672 négyzetkilométer
Vízfelszín 8350 négyzetkilométer
Mezőgazdasági felület 48.00%
Erdőfelszín 31.80%
Legalacsonyabb magassági pont Neuendorf bei Wilster -3.5 m
Legmagasabb magassági pont Zugspitze 2,963 m
GDP/fő $50,800 (2017 est.)