Brazília felfedezése: az élénk kultúra és a változatos tájak földje

Földrajz és éghajlat

Brazília, Dél-Amerika és Latin-Amerika legnagyobb országa, elbűvöli a 8 515 770 négyzetkilométert, amely az északi Amazonas-medencétől a szőlőültetvényekig és a déli hatalmas Iguaçu-vízesésig terjed. Ezt az országot a tájak és ökoszisztémák széles skálája határozza meg, beleértve az északi sík és gördülő alföldeket, valamint a különböző síkságokat, dombokat, hegyeket és egy keskeny parti övet. Az ország hatalmas partvonala az Atlanti-óceán mentén 7,491 kilométerre terjed ki, lélegzetelállító strandokat és élénk tengeri életet kínálva. Brazília Ecuador és Chile kivételével minden dél-amerikai országgal határos, összesen 16 145 kilométernyi szárazföldi határral.

Éghajlat és terep

A brazil éghajlat túlnyomórészt trópusi, a déli mérsékeltebb, sokféle életmódnak és mezőgazdasági tevékenységnek ad otthont. A terep, olyan változatos, mint az éghajlata, túlnyomórészt sík vagy dombos alföldekkel rendelkezik északon, néhány síksággal, dombokkal, hegyekkel és keskeny parti övvel. Ez a változatos földrajz hozzájárult ahhoz, hogy Brazília a természeti erőforrások, például a bauxit, az arany, a vasérc és a fa erőművé váljon, jelentősen alakítva gazdaságát.

Természeti csodák

Brazília természeti tája számos kincsnek ad otthont, a Pico da Neblina 2,994 méteren áll, mint a legmagasabb magassági pont, éles ellentétben az Atlanti-óceán partjaival a tengerszinten. Ez a földrajzi sokféleség támasztja alá Brazília gazdag biológiai sokféleségét és a bolygó tüdejeként működő hatalmas esőerdőket.

Gazdaság és társadalom

Brazília 2020 júliusától 211 715 973 főre becsült népességével kultúrák és hagyományok olvasztótégelyével büszkélkedhet. A brazil gazdaság, a világ egyik feltörekvő gazdasága, összetett és változatos portfólióval rendelkezik, amelyhez jelentősen hozzájárul a mezőgazdaság, a bányászat, a feldolgozóipar és a szolgáltatási szektor. A mezőgazdasági földterület Brazília mintegy 32, 90% -át teszi ki, ahol a kávé, a szójabab és a cukornád néhány vezető termék, ami bizonyítja az ágazat fontosságát a nemzeti és a globális piacokon.

Urbanizáció és népességeloszlás

A brazilok mintegy 87, 10% -a városi területeken él, ami jelentős elmozdulást mutat olyan városok felé, mint São Paulo és Rio de Janeiro. Ezek a városi központok nemcsak kulturális hotspotokként szolgálnak, hanem a brazil gazdaság központi csomópontjaiként is, amelyek az ország minden tájáról vonzzák az embereket a lehetőségeket keresve.

Kultúra és nyelv

Brazília hivatalos nyelve a portugál, így a világ legnagyobb portugál nyelvű országa. Ez a nyelvi egység hozzájárul a brazil társadalmat átható élénk kultúrához, amely világszerte ismert zenéjéről, táncáról és hihetetlen fesztiváljairól, mint például a karnevál. E közös nyelv ellenére Brazília nagy sokszínűségű ország, amely tükröződik ételeiben, zenéjében és regionális hagyományaiban.

Infrastruktúra és fejlesztés

Brazília figyelemre méltó teljesítményt ért el az ország 100% -os villamosításával, megvilágítva a városokat és a vidéket egyaránt, elősegítve a gazdasági növekedést és javítva az életminőséget. Az ország infrastruktúrája támogatja az iparágak nyüzsgő ökoszisztémáját, az autóktól a textiliparig és a vegyi anyagokig, így Brazília kritikus szereplő a nemzetközi színtéren.

Globális kereskedelem

A nemzetközi kereskedelem területén Brazília szoros kapcsolatokat alakított ki a főbb globális szereplőkkel, hatalmas mennyiségű szállítóeszközt, vasércet, szójababot és egyebeket exportálva. Kína és az Egyesült Államok legfontosabb kereskedelmi partnerei közé tartoznak, bizonyítva Brazília létfontosságú szerepét a globális ellátási láncban. A nemzet kiegyensúlyozott megközelítése az importhoz és az exporthoz hozzájárul a dinamikus gazdasághoz, amely készen áll a jövőbeli növekedésre.

Következtetés

Brazília gazdag kultúráival, lélegzetelállító tájaival és robusztus gazdaságával Dél-Amerika szépségének és rugalmasságának bizonyítéka. Miközben továbbra is navigál a 21. század kihívásai között, Brazília továbbra is a lehetőségek jelzőfénye és lenyűgöző ország mind polgárai, mind a globális közösség számára.

Országadatok

Országkód BR
Régió South America
Felület 8515770 négyzetkilométer
Földfelület 8358140 négyzetkilométer
Vízfelszín 157630 négyzetkilométer
Mezőgazdasági felület 32.90%
Erdőfelszín 61.90%
Legalacsonyabb magassági pont Atlantic Ocean 0 m
Legmagasabb magassági pont Pico da Neblina 2,994 m
GDP/fő $15,600 (2017 est.)