A Brit Virgin-szigetek felfedezése: karibi ékszer

Bevezetés

A Karib-tenger szívében, a Karib-tenger és az Atlanti-óceán északi részének magával ragadó vizei között, Puerto Ricótól keletre fekszik a Brit Virgin-szigetek (BVI) néven ismert szigetek érintetlen gyűjteménye. Ez a brit tengerentúli terület mintegy 60 trópusi szigetből és kajsziból áll, így az idilli menekülést kereső turisták elsődleges célpontja. A 151 négyzetkilométeres területtel ezek a szigetek gyönyörű koralltájak és zord vulkanikus terep keverékét kínálják, körülbelül 80 kilométeres partvonal kíséretében.

Földrajz és éghajlat

A Brit Virgin-szigetek földrajza lenyűgöző kontrasztot mutat. Míg a korallszigetek viszonylag laposak, nyugodt strandokat és kristálytiszta vizet kínálnak, a vulkanikus szigetek meredek és dombos tereppel büszkélkedhetnek, lélegzetelállító kilátást és kalandos túraútvonalakat kínálva. E szigetek közül a legmagasabb pont a Sage-hegy, amely 521 méter tengerszint feletti magasságot ér el. A táj sokféleségéhez a BVI szubtrópusi éghajlata társul, amelyet páratartalom és mérsékelt hőmérséklet jellemez az állandóan jelenlévő passzátszeleknek köszönhetően.

Természeti és emberi erőforrások

Természeti erőforrások

A Brit Virgin-szigetek nem bővelkedik hagyományos értelemben vett természeti erőforrásokban. Amit azonban ásványi gazdagságban hiányolnak, azt bőven pótolják kellemes éghajlatukkal és csábító strandjaikkal, amelyek a terület virágzó turisztikai iparának sarokkövévé váltak. A földterület mintegy 46,70% -át mezőgazdaságnak szentelik, további 24,30% -át erdők borítják, hozzájárulva a szigetek buja és változatos ökoszisztémáihoz.

Népesség és fejlődés

A becslések szerint 2020 júliusában 37 381 fős népességgel a Brit Virgin-szigetek lakói meglehetősen egyenletesen oszlanak meg a nagyobb szigeteken, köztük Tortola, Anegada, Virgin Gorda és Jost Van Dyke. Az angol a hivatalos nyelv, amely tükrözi a terület brit örökségét, míg a főváros, Road Town kulturális és gazdasági központként szolgál. A városi lakosság nagyjából 48, 50% -ot tesz ki, ami kiegyensúlyozott eloszlást jelez a városi és vidéki életterek között.

Gazdaság

A Brit Virgin-szigetek gazdasága sokrétű, a turizmus a fő iparág. A vitorlázás, a búvárkodás csábítása és a tengerparti vakáció általános vonzereje a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Emellett a terület hírnevet szerzett a könnyűipar, az építőipar, valamint a rum és a betontömbök gyártása terén. A pénzügyi szolgáltatási szektor, különösen az offshore banki szolgáltatások, szintén jelentős szerepet játszanak a BVI gazdasági szerkezetében. A mezőgazdaság továbbra is része a szigetek gazdaságának, bár kisebb mértékben, az állatállomány, a baromfi és a halászat mellett a gyümölcs- és zöldségtermesztésre összpontosítva.

Ami a nemzetközi kereskedelmet illeti, a BVI olyan termékeket exportál, mint a rum, friss hal, gyümölcsök, állatok és építési aggregátumok, például kavics és homok. A szigetek az építőanyagok, autók, élelmiszerek és gépek behozatalától függenek, hogy támogassák fejlődésüket és fenntartsák mind a helyi lakosság, mind az idegenforgalmi ágazat igényeit.

Infrastruktúra és GDP

Bár a villamosítási arányokra vonatkozó konkrét adatok nem állnak rendelkezésre, egyértelmű, hogy a Brit Virgin-szigetek befektetett az infrastruktúrába, hogy támogassa mind lakóit, mind a virágzó turisztikai ágazatot. Az egy főre jutó bruttó hazai terméket (GDP) 2017-ben 34 200 dollárra becsülték, ami viszonylag magas életszínvonalat és a terület korlátozott természeti erőforrásainak sikeres kihasználását tükrözi.

Következtetés

A Brit Virgin-szigetek a Karib-térség szépségének és ellenálló képességének bizonyítéka. A lenyűgöző tájaktól és gazdag kulturális örökségtől a dinamikus gazdaságig és a barátságos közösségekig a BVI egyedülálló lehetőségeket kínál a felfedezésre, a kikapcsolódásra és a befektetésre. Akár a hegyek hívása, akár az azúrkék hullámok csábítása vonzza, a Brit Virgin-szigetek felejthetetlen élményt ígér a világ egyik legszebb környezetében.

Országadatok

Országkód VI
Régió Central America
Felület 151 négyzetkilométer
Földfelület 151 négyzetkilométer
Vízfelszín 0 négyzetkilométer
Mezőgazdasági felület 46.70%
Erdőfelszín 24.30%
Legalacsonyabb magassági pont n/a
Legmagasabb magassági pont Mount Sage 521 m
GDP/fő $34,200 (2017 est.)